Apa - Biserica ortodoxă

A fost ridicată între anii 1848 şi 1863. Arhitectura bisericii este influenţată de stilul baroc, fenomen frecvent întâlnit la edificiile ecleziastice din regiune, construite în secolul al XIX-lea. În anul 1905 se reface turnul, care, datorită unor greşeli tehnice, a trebuit să fie dărâmat şi reclădit. Vechea pictură, în stil bizantin, a fost restaurată în 1927. Iconostasul este compus din mai multe registre de icoane pictate pe lemn, cu teme ale erminiei bizantine: Cina cea de Taină, Iisus Hristos, Maica Domnului, Proorocii, Apostolii, Sf. Nicolae, Bunavestire, Pescuirea minunată, Alungarea lui Adam, Iisus şi femeia samariteană. (DB).
Navigare


Muzeul Judeţean Satu Mare
Bd. Vasile Lucaciu, Nr. 21
440031, Satu Mare
România
Tel.:0261-737526
Fax.:0261-768761
Email:muzeusm@gmail.com

Detalii Complete
Finanţator
Sigla UE
Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.